#htmlcaption1 #htmlcaption2 #htmlcaption3 #htmlcaption4 #htmlcaption5 #htmlcaption6 #htmlcaption7 #htmlcaption8 #htmlcaption9 #htmlcaption10 #htmlcaption11 #htmlcaption12

Wist je dat?

Sinds de Middeleeuwen, bleef de wafel de smaakpupillen van de fijnproevers bekoren, van eenvoudige boeren tot kenners zoals Koning Francois de 1ste van Frankrijk, die zijn wafelijzer in zilver had gemaakt.

Maar het was enkel in het midden van de 20ste eeuw dat de koning van de wafels: de Brusselse wafel ontwikkeld werd in België met de onweerstaanbare dressing van confituur en slagroom.

In 1964 werd de « Brussels wafel » een origineel concept binnen de wereldtentoonstelling. De combinatie van een Brusselse wafel met  verse aardbeien en slagroom werd een groot succes. Verschillende kranten spraken over dit culinair fenomeen.

De Brusselse wafel is een Belgische delicatesse. Dit verbaast echter niet dat deze traditionele delicatesse is licht, heerlijk en geliefd.  Het is een ideaal dessert, tussendoortje of ontbijt.

De Brusselse wafel heeft een zeer lichte structuur, krokant aan de buitenkant, smeuïg van binnen en herkenbaar aan zijn grootte, zijn rechthoekige vorm en diepe, grote vierkantjes.

De Brusselse wafel wordt warm gegeten, bestrooid met poedersuiker, bedekt met slagroom.